Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Stovky liptovských domácností zostanú budúci týždeň bez prúdu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Odstávky sa týkajú obcí Liptovské Revúce, Liptovská Kokava a Pribylina. TASR informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

Liptovské Revúce/Pribylina 2. septembra (TASR) - Stovky liptovských domácností zostanú budúci týždeň počas kontroly vedenia vysokého napätia a pripájania novej trafostanice bez prúdu. Odstávky sa týkajú obcí Liptovské Revúce, Liptovská Kokava a Pribylina. TASR informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

V Liptovských Revúcach naplánovali elektrikári zo SSD na utorok 4. septembra pripojenie novej trafostanice. "Bez elektrickej energie preto zostane v Strednej a Vyšnej Revúcej dovedna 520 odberných miest od 8. do 18. h," upozornil Gejdoš.

Dodal, že transformátor vysokého napätia pri miestnej základnej škole, ktorý sa momentálne nachádza na dvoch stĺpoch, zdemontujú a nahradia ho estetickejšou kioskovou trafostanicou. Zároveň zmizne aj časť vzdušného vedenia vysokého napätia, pretože ho vložia do podzemného kábla.

V piatok 7. septembra sa od 8. do 15.30 h uskutoční na hornom Liptove lezecká kontrola vedenia vysokého napätia. "Keďže ide o prácu, ktorá sa z hľadiska bezpečnosti nedá vykonať pod prúdom, niektorí obyvatelia Pribyliny a Liptovskej Kokavy by sa mali pripraviť na odstávku. Dotkne sa viac ako 500 odberných miest," uviedol hovorca spoločnosti s tým, že cieľom kontroly je prevencia pred poruchami a tiež spoľahlivejšia a bezpečná distribúcia elektriny.

"Ak sa počas plánovaných aktivít nevyskytnú žiadne komplikácie, pracovníci SSD urobia všetko pre to, aby obnovili dodávku elektriny čo najskôr. Dotknutých odberateľov by sme však chceli požiadať o trpezlivosť a náležitú prípravu na odstávku," uzavrel.