Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Policajti hľadajú 22-ročného lupiča, ktorý môže byť ozbrojený

zlodej Foto: TASR

Dolnokubínski policajti pátrajú po 22-ročnom Vladimírovi Č. z Liptovskej Porúbky, ktorý je s 15-ročnou mladistvou a 21-ročnou ženou z Ružomberka obvinený zo zločinu lúpeže.

Dolný Kubín 25. mája (TASR) – Dolnokubínski policajti pátrajú po 22-ročnom Vladimírovi Č. z Liptovskej Porúbky v okrese Liptovský Mikuláš, ktorý je s 15-ročnou mladistvou a 21-ročnou ženou z Ružomberka obvinený zo zločinu lúpeže. Hľadaný muž môže byť podľa policajtov ozbrojený, pohybovať sa po Slovensku a nie je vylúčené, že odcestoval aj mimo jeho územie. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Radko Moravčík.

Hľadaný muž je 160 centimetrov vysoký, má čierne vlasy, hnedé oči a tetovanie na obidvoch rukách. "Akékoľvek informácie o hľadanej osobe žiadame občanov nahlásiť na najbližší útvar PZ alebo na bezplatnú telefónnu linku 158," uviedol krajský policajný hovorca.

Doplnil, že mladistvá obvinená, po predchádzajúcej dohode so spoluobvinenými, vošla 19. mája okolo pol šiestej hodiny ráno do herne v Dolnom Kubíne, aby zistila, kto sa v nej nachádza. "Potom vyšla z herne a ostatným oznámila, že v herni je len jedna zamestnankyňa. Tí sa zamaskovali a vošli do herne. Nožom ohrozovali obsluhu a žiadali od nej peniaze pod hrozbou zabitia. Z obavy o život a zdravie im vydala finančnú hotovosť 480 eur. Obvinení jej zobrali aj mobilný telefón a z miesta ušli na parkovisko. Tam ich čakala mladistvá obvinená a spoločne odišli na neznáme miesto," dodal Moravčík.

Pri lúpeži sa nikto nezranil, predbežná škoda je 505 eur. "V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov, mladistvej obvinenej hrozí v prípade dokázania viny polovičný trest. Obvinené ženy sú stíhané na slobode," uzatvoril krajský policajný hovorca.