Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Roľníkom v Pribyline zhorel už druhý senník

ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Senník niekto podpálil pravdepodobne úmyselne. Roľnícke družstvo v hornoliptovskej obci Pribylina prišlo o takmer všetky zásoby sena už pri minulom požiari 20. augusta.

Pribylina 10. septembra (TASR) – Roľníckemu družstvu v hornoliptovskej obci Pribylina zhorel počas uplynulej noci už druhý senník v priebehu necelého mesiaca. Takmer o všetky zásoby sena na zimu prišlo pri obdobnom požiari 20. augusta. Pravdepodobnou príčinou je úmyselné podpálenie zatiaľ neznámym páchateľom.

„Spoločným znakom je, že obidva požiare vznikli približne v rovnakom čase, čo je dosť podozrivé. Môžeme vylúčiť samovznietenie prípadne vznietenie od elektrickej inštalácie či nedbalosť,“ konštatovala šéfka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

Na rozdiel od predchádzajúceho prípadu sa podľa nej podarilo zachrániť značnú časť uskladneného sena a slamy. „Hasenie veľkoobjemových senníkov je veľmi náročné. V prvom rade sa zameriavame na záchranu stavebnej konštrukcie,“ dodala Krajčiová. Presné príčiny požiaru sú predmetom policajného vyšetrovania.