Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Projekt Liptov News vzniká na propagáciu regiónu

Ilustračné foto Foto: TASR

Liptovu patrí jedno z popredných miest v celkovej návštevnosti Slovenska.

Liptovský Mikuláš 8. januára (TASR) - Liptov News je názov nového projektu, ktorý chce formou prinášania spravodajských a publicistických reportáží či rozhovorov propagovať región, jeho atrakcie, zaujímavosti, podujatia či novinky. TASR o tom informovala Katarína Šarafínová, manažérka pre komunikáciu Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Region Liptov.

Liptovu patrí jedno z popredných miest v celkovej návštevnosti Slovenska. Práve preto sa rozhodli, že ako prvá destinácia spustia video-informačný servis. "Aktuálna zima, v ktorej nás po viac ako troch desiatkach rokov čaká Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní, je pre nás významným obdobím z pohľadu návštevnosti regiónu. Robíme maximum pre to, aby sa o aktivitách v regióne vedelo a chceme podporiť imidž regiónu ako silnej destinácie, ktorá prináša inovácie. Vo svete podobné servisy fungujú na platenej báze, my budeme informácie poskytovať bezplatne," povedala riaditeľka OOCR Region Liptov Darina Bartková.

Online prostredie a rýchly zdroj informácií sú aktuálnym trendom vo všetkých sférach života. "Musíme inovovať a prinášať ľuďom stále niečo nové. Cestovný ruch je behom na dlhé trate, chceme našim klientom aj tým potenciálnym, dať dôvod na návštevu aj opätovný návrat, vedieť ich prekvapiť a priniesť im informácie s pridanou hodnotou," poukázal na zmysel projektu predseda predstavenstva OOCR Region Liptov Ján Blcháč.