Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Ľudia v Rabči sa priotrávili splodinami horenia z vykurovacieho telesa

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Turočeková spresnila, že žilinská posádka napojila 13-ročného chlapca v bezvedomí na umelú pľúcnu ventiláciu.

Rabča 20. februára (TASR) – Šesť ľudí sa dnes dopoludnia vážne priotrávilo pravdepodobne splodinami horenia z vykurovacieho telesa rodinného domu v hornooravskej obci Rabča. TASR o tom informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Námestove Miroslav Trabalka.

„Naša jednotka sa dostavila na miesto po upovedomení od zasahujúcich zdravotníkov. Pomohli im zachraňovať intoxikované osoby, ktoré sa nachádzali na poschodí rodinného domu,“ skonštatoval s tým, že hasiči vykonali kontrolné merania, ale vo vyvetraných priestoroch sa už nenachádzali žiadne nebezpečné splodiny.

Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Turočeková spresnila, že žilinská posádka napojila 13-ročného chlapca v bezvedomí na umelú pľúcnu ventiláciu a vo vážnom stave ho previezla do martinskej nemocnice. Ďalších piatich pacientov v bezvedomí hospitalizovali podľa hovorcu Záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela v nemocniciach v Trstenej a v Dolnom Kubíne.