Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Občiansky kandidát M. Knoško chce budovať moderné otvorené mesto

Martin Knoško je občianskym kandidátom na post primátora Rajeckých Teplíc.

Rajecké Teplice 17. septembra (TASR) – Budovať otvorené moderné mesto, ktoré bude vychádzať v ústrety občanom, návštevníkom aj podnikateľom je jedným z cieľov 55-ročného Martina Knoška, ktorý je občianskym kandidátom na post primátora Rajeckých Teplíc.

„Domnievam sa, že dospel čas na zmenu vo vedení mesta. Napriek tomu, že nie som presvedčený o tom, že by moji predchodcovia v Rajeckých Tepliciach nevykonali kus práce. Hlavne preto, lebo nová doba prináša nové výzvy. Pre kandidatúru som sa rozhodol, lebo mi záleží na rozvoji Rajeckých Teplíc a Rajeckej doliny,“ povedal Knoško na margo kandidatúry na dnešnej tlačovej konferencii v Rajeckých Tepliciach.

Jednou z priorít jeho volebného programu je budovanie otvorenej občianskej spoločnosti v Rajeckých Tepliciach a v celej Rajeckej doline. „Je to aj otázka spolupráce jednotlivých samospráv. Rajecké Teplice sú turistické centrum a prirodzený líder Rajeckej doliny. Veľmi dobrú spoluprácu sa nám cez Oblastnú organizáciu cestovného ruchu (OOCR) podarilo rozvinúť s mestom Rajec, ktoré má dobré aktivity nielen v turistickom ruchu, ale aj v budovaní občianskej spoločnosti. Ľudia sa tam zapájajú do verejného života. Tým nechcem povedať, že v Rajeckých Tepliciach nie. Ale je potrebné občanov k verejnému životu prizvať. Aby sa cítili v meste ako doma a vedeli, že je to ich mesto a chce pre nich niečo urobiť,“ zdôraznil Knoško.

Ďalšou prioritou sú problémy, ktoré sa postupne nakopili. „Moji predchodcovia urobili kus práce a nie je to o tom, že by sme ich prácu hanili. Možno len treba trošku zmeniť smerovanie tých činností. Starať sa ako dobrý hospodár o mesto, o poriadok v meste, o čistotu. Samozrejme, o budovanie infraštruktúry, možnosti budovania sociálnych bytov, čo dokážeme prostredníctvom našich zdrojov alebo zdrojov Európskej únie,“ dodal občiansky kandidát na primátora Rajeckých Teplíc.

Doplnil, že k spolupráci prizval sedem kandidátov na poslancov. „Neviem, či budú úspešní. Ale sú to ľudia úspešní v osobnom aj verejnom živote. Sú aj mienkotvorní, takže dokážu ľudí presviedčať o našich zámeroch. A majú podporu strán alebo sú priamo stranícki kandidáti pomerne širokej škály pravého politického spektra,“ uzatvoril Knoško.

Martin Knoško sa narodil 27. decembra 1958 v Rajeckých Tepliciach. Je absolventom Filmovej školy v juhočeských Čimeliciach v odbore Filmová a televízna produkcia a riadenie. Je ženatý, má troch dospelých synov.