Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Žilinský kraj

SAD Žilina denne vypraví pre školákov navyše 495 spojov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Spoje sú čo najviac prispôsobené začiatku a koncu vyučovania.

Žilina 3. septembra (TASR) – SAD Žilina vypraví od pondelka pre školákov denne o 495 spojov viac oproti školským prázdninám. V cestovných poriadkoch sú označené číslom 10. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti SAD Žilina Ivana Strelcová.

"Cestovné poriadky žiackych spojov každoročne aktualizujeme na základe požiadaviek zriaďovateľov škôl - Žilinského samosprávneho kraja, jednotlivých obcí alebo priamo jednotlivých škôl. Najväčšiu pozornosť venujeme spojom pre najmenších žiačikov. Zabezpečujeme prepravu v obciach tak, aby boli spoje čo najviac prispôsobené začiatku a koncu vyučovania. Chceme zaistiť bezpečnú a spoľahlivú prepravu detí do školy," uviedla Strelcová.

Doplnila, že napríklad do Základnej školy Hôrky zvážajú deti z Ovčiarska, Bitarovej aj Brezian. "Veľké Rovne, Terchová či Dlhé Pole sú tak dlhé obce, že bez pomoci autobusovej dopravy by sa deti do školy dostávali ťažko. Takých prípadov je veľmi veľa v celom regióne. Aj v tomto školskom roku sa môžu rodičia alebo žiaci vyhnúť radom v klientskych centrách a vybaviť si žiacku dopravnú kartu alebo dobiť kredit prostredníctvom e-shopu z pohodlia vlastnej obývačky," uzavrela hovorkyňa SAD Žilina.