Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Staronovým primátorom Liptovského Mikuláša bude JÁN BLCHÁČ

Ján Blcháč Foto: TASR

V súboji troch kandidátov získal Blcháč 5756 hlasov, Vincent Kultan (SaS, OĽaNO, KDH, Nova, Šanca, OKS, Spolu - občianska demokracia) 4759 hlasov a Martin Chrapčiak (nezávislý) 796 hlasov.

Liptovský Mikuláš 11. novembra (TASR) – Liptovský Mikuláš bude nasledujúce štyri roky opätovne viesť úradujúci primátor Ján Blcháč (Smer-SD, SNS, Národná koalícia). Vyplýva to z neoficiálnych priebežných výsledkov, ktoré pre TASR poskytla zapisovateľka mestskej volebnej komisie Miroslava Javornická.

"Chcem vyjadriť poďakovanie všetkým obyvateľom Liptovského Mikuláša, ktorí prišli voliť. V nasledujúcich štyroch rokoch budem pokračovať v prinášaní rukolapných výsledkov, ktoré pozdvihnú naše mesto, zlepšia život našim obyvateľom a dostanú Mikuláš na mapu popredných hospodárskych, kultúrnych a inovatívnych centier našej vlasti. Verím, že vašu dôveru nesklamem a o štyri roky si budeme môcť spoločne povedať, že žijeme v meste s modernou infraštruktúrou, s úhľadnou zeleňou, s novými obytnými štvrťami, s pulzujúcim centrom, s príťažlivou atmosférou a so vzájomným porozumením," reagoval Blcháč pre TASR.

V súboji troch kandidátov získal Blcháč 5756 hlasov, Vincent Kultan (SaS, OĽaNO, KDH, Nova, Šanca, OKS, Spolu - občianska demokracia) 4759 hlasov a Martin Chrapčiak (nezávislý) 796 hlasov. Volebná účasť v Liptovskom Mikuláši dosiahla 43,9 percenta.