Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Žilinský kraj

TRAGÉDIA NA CESTE: Muža pri Bytči zrazili dve autá

Na snímke miesto dopravnej nehody medzi Bytčou a Považskou Bystricou, kde cyklistu zrazili dve autá. Foto: KR PZ Žilina

Prvé auto muža zrazilo, keď prechádzal na bicykli cez cestu a následnú zrážku s druhým vozidlom už neprežil.

Bytča/Považská Bystrica 31. októbra (TASR) – Na ceste medzi Bytčou a Považskou Bystricou sa v utorok 30. októbra podvečer stali dve dopravné nehody, pri ktorých došlo k stretu so 61-ročným mužom. Prvé auto muža zrazilo, keď prechádzal na bicykli cez cestu a následnú zrážku s druhým vozidlom už neprežil.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová v stredu informovala, že najskôr došlo k zrážke muža, ako cyklistu pri prechádzaní cez cestu, vodičkou Škody Fabia jazdiacej v smere od Považskej Bystrice na Bytču. „Po zrážke spadol cyklista na vozovku a zostal ležať v protismere. Následne po chodcovi ležiacom na vozovke po predchádzajúcej dopravnej nehode prešla 35-ročná vodička na vozidle Chevrolet Spark jazdiaca od Bytče na Považskú Bystricu. Muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla.

Dychová skúška u oboch vodičiek bola negatívna. Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.