Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Žilinský kraj

Pri tragickej dopravnej nehode v Kolároviciach vyhasli dva životy

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Nitre

Pri dopravnej nehode vyhasol život 36-ročného vodiča Citroënu a jeho 33-ročnej spolujazdkyne.

Kolárovice 8. januára (TASR) - Pri tragickej dopravnej nehode v obci Kolárovice v okrese Bytča vyhasli vo štvrtok (7.1.) dva ľudské životy. TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Vo štvrtok vo večerných hodinách došlo na ceste I/10 v katastri obce Kolárovice k dopravnej nehode osobného auta s kamiónom. Z Bytče na Makov viedol 36-ročný vodič motorové vozidlo Citroën Picasso s českými evidenčnými číslami. "Pri prejazde miernej pravotočivej zákruty predchádzal pred ním jazdiace nákladné vozidlo, pričom neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam a po zaradení do svojho jazdného pruhu dostal šmyk, následkom čoho prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s oproti jazdiacim nákladným autom," uviedla. Štyridsaťštyriročný vodič nákladnej súpravy, ktorý išiel v smere z Makova na Bytču, už zrážke s osobným autom nedokázal zabrániť.

K dopravnej nehode boli privolaní aj hasiči z hasičskej stanice v Bytči. "V osobnom aute sa nachádzali dve zakliesnené osoby, ktoré utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom. Hasiči ich vyslobodili z vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia a havarované vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová.

Pri dopravnej nehode vyhasol život 36-ročného vodiča Citroënu a jeho 33-ročnej spolujazdkyne. Obidvaja boli občanmi Českej republiky. Hmotná škoda je odhadnutá na približne 25.000 eur. "Alkohol u vodiča nákladného auta polícia nezistila, u vodiča Citroënu bude vykonaná súdna pitva. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Žiline začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala žilinská krajská policajná hovorkyňa. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania a znaleckého posudku.