Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

V Čiernom na Trojmedzí volili ráno aj pre povinnosti v záhradách

Voliči hlasujú v komunálnych voľbách. Foto: TASR Michal Svítok

Podľa predsedu Miestnej volebnej komisie Bohuslava Budoša bolo jedným z dôvodov skorého príchodu voličov aj pekné počasie.

Čierne 10. novembra (TASR) – V troch volebných okrskoch kysuckej obce Čierne na slovensko-česko-poľskom Trojmedzí vládol čulý ruch bezprostredne po ich otvorení. Podľa predsedu Miestnej volebnej komisie Bohuslava Budoša bolo jedným z dôvodov aj pekné počasie.



"Sme dedina, ktorá žije aj záhradkárskymi povinnosťami, preto tu ľudia boli už od rána. Dokonca sme mali troch voličov, ktorí si splnili svoju povinnosť napriek tomu, že išli na turistiku. Sumarizujeme aj žiadosti o návštevu komisie s volebnou urnou. Väčšinou je to v osadách, kde sú ľudia vo vyššom veku, alebo imobilní zo zdravotných dôvodov," povedal Budoš.

Doplnil, že v obci s 3540 oprávnenými voličmi sa mení aj ich štruktúra. "Je väčší záujem strednej, ale aj mladšej generácie. Máme troch kandidátov na starostu, takže záujem o voľby je trocha väčší. Ľudia diskutujú, ktorý kandidát bude najlepší. Dokonca som sa stretol so skupinou mladých, ktorí porovnávali volebné programy. Čo ma prekvapilo, lebo to nebýva zvykom. Ale je záujem o to, aby sa obec zveľaďovala," podotkol predseda Miestnej volebnej komisie.

Voliť prišla aj 24-ročná Veronika Kubalíková. "Je to šanca, ako niečo zmeniť. Sledujem prácu v zastupiteľstve, takže som už dlhšie vedela, koho budem voliť. Sme na Trojmedzí, preto sa pozerám aj na to, ako to vyzerá v susedných obciach. Myslím si, že u nás chodia voliť hlavne mladí ľudia, lebo chcú niečo zmeniť," uviedla Kubalíková.

Do volebnej miestnosti prišiel aj 21-ročný Viktor. "Voliť som išiel, lebo išli rodičia. Vybrali ma z postele, tak som išiel. Mal som už vybraného kandidáta na starostu a jedného poslanca," dodal.