Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Vodič Fiata, v ktorom zahynuli traja ľudia, bol zdravý a nebol opitý

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ Košice

Vodič z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s nákladným autom Mercedes, ktoré v smere od Banskej Bystrice na Ružomberok viedol 38-ročný vodič z Turecka.

Žilina 28. októbra (TASR) – Vodič osobného auta Fiat Stilo, ktoré sa 17. októbra zrazilo na ceste I/59 medzi obcami Liptovská Osada a Korytnica v okrese Ružomberok s nákladným autom Mercedes, pri čom zahynuli traja ľudia, nemal zdravotné problémy a nebol ani pod vplyvom alkoholu. Na tlačovej konferencii o tom dnes v Žiline informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Ivan Špánik.

Tlačovú konferenciu dnes podľa neho zvolalo žilinské krajské riaditeľstvo aj kvôli tomu, že sa v tlači objavili dezinformácie o nehode. "Vyšetrovateľ, znalec a obhliadka miesta činu potvrdili úplne iný priebeh nehody, ako bol zverejnený v niektorých médiách," povedal Špánik.

Riaditeľ Okresného riaditeľstva (OR) PZ v Ružomberku Ondrej Budiak pripomenul, že vodič Fiata Stilo z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k stretu s nákladným autom Mercedes, ktoré v smere od Banskej Bystrice na Ružomberok viedol 38-ročný vodič z Turecka. "K zrážke došlo tak, že nákladné auto Mercedes prednou časťou narazilo do pravej bočnej časti osobného auta Fiat Stilo, ktoré odrazilo mimo vozovku a následne sa prevrátilo na strechu. Pri zrážke utrpela trojčlenná posádka osobného auta Fiat Stilo zranenia nezlučiteľné so životom. Vodič kamióna vyviazol bez zranení. Hmotnú škodu na vozidlách odhadli na viac ako 14.000 eur. Miesto dopravnej nehody bolo riadne zadokumentované vyšetrovateľom a príslušníkmi dopravnej polície, za prítomnosti súdneho znalca," zdôraznil Budiak.

Podľa vyšetrovateľa OR PZ v Ružomberku Róberta Kenderu z obhliadky miesta nehody, výpovedí vodiča kamióna a priameho svedka nehody, vodiča Peugeota, ktorý išiel za kamiónom, vyplýva, že vodič Fiata Stilo z nezistených príčin pravou stranou zbehol zo spevnenej asfaltovej vozovky na nespevnený povrch, kde bola 15-metrová jazdná stopa, ako išiel po tráve. "Zrejme sa snažil dostať naspäť na vozovku, kde dostal šmyk, prešiel do protismeru a bol otočený kolmo na smer vozovky. V takomto stave do neho priamo narazil kamión s tureckým vodičom. Po zrážke osobné auto Fiat Stilo odhodilo 20 metrov do priekopy, kde sa prevrátilo na strechu a všetci traja členovia posádky zahynuli," dodal policajný vyšetrovateľ.