Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Vodičov na Liptove a Orave trápia poľadovica, sneh a neupravené cesty

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na ceste 1/59 za Dolným Kubínom v smere na Oravský Podzámok sa skrížilo viacero nákladných áut, úsek je možné obísť po ceste cez Mokraď a Kňažiu.

Ružomberok 10. decembra (TASR) – Poľadovica, sneh, neupravené cesty a skrížené nákladné vozidlá aktuálne trápia vodičov na viacerých úsekoch ciest na Liptove i Orave. Výstraha pred snehom a silnou poľadovicou platí na cestách v okresoch Námestovo a Dolný Kubín. TASR o tom informovali z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Na ceste 1/59 za Dolným Kubínom v smere na Oravský Podzámok sa skrížilo viacero nákladných áut, úsek je možné obísť po ceste cez Mokraď a Kňažiu. Množstvo skrížených nákladných áut je podľa informácií z operačného strediska aj na priechode Brestová na ceste medzi Ružomberkom a Dolným Kubínom. Na horskom priechode Príslop, medzi Kraľovanmi, Párnicou, Zázrivou a Terchovou je poľadovica a cesty sú neupravené.

Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk informuje, že utlačený sneh je na priechode Huty a medzi Liptovským Hrádkom a Podbanským. Kašovitý sneh je na diaľnici D1 pri obci Hybe, v úseku Pavčina Lehota - Jasná, medzi Korytnicou a Ružomberkom, medzi Ružomberkom a Valaskou Dubovou, Kráľovou Lehotou a horským priechodom Čertovica. Sneh komplikuje prejazd aj na cestách tretej triedy v obvodoch Trstená a Námestovo a Dolný Kubín.