Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Žilinský kraj

Žilinská nemocnica vyberá primárov a vedúcich lekárov 17 oddelení

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

v nemocnici prijali aj novú smernicu o obsadzovaní miest vedúcich zamestnancov.

Žilina 30. apríla (TASR) – Primárom a vedúcim lekárom 17 oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline sa končí tento rok ich menovacie obdobie pre výkon funkcie. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej sa v apríli uskutočnili prvé výberové konania a odborná komisia rozhodla o šiestich nových či staronových primároch a vedúcich lekároch.

"V máji nás čakajú ďalšie výberové konania. No už teraz môžem povedať, že úroveň uchádzačov je vysoká a projekty rozvoja oddelení, ktoré lekári pripravili, sú veľmi ambiciózne. Verím, že prinesú mnoho pozitívnych zmien a inšpirácií pre našu nemocnicu," uviedol generálny riaditeľ FNsP v Žiline Igor Stalmašek.

Doplnil, že v nemocnici prijali aj novú smernicu o obsadzovaní miest vedúcich zamestnancov. "Pravidlá sú jasné a rovnaké pre každého uchádzača, výber je transparentný a založený predovšetkým na odbornosti a manažérskych zručnostiach," zdôraznil Stalmašek.

Zároveň poďakoval odchádzajúcim primárom a vedúcim lekárom za ich dlhodobú prácu. "Sú dôležitou súčasťou žilinskej nemocnice a každým dňom nás posúvajú ďalej. Nástupcom i primárom, ktorí sa rozhodli na oddeleniach pokračovať, držím palce v ich práci a teším sa na intenzívnu spoluprácu. Naším spoločným cieľom je neustále pracovať na skvalitňovaní a zlepšovaní poskytovanej zdravotnej starostlivosti i prostredia, v ktorom sa pacienti a lekári pohybujú," dodal generálny riaditeľ FNsP Žilina.