Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Návštevníci vianočných trhov môžu bezplatne využiť umelé klzisko

Ilustračné foto Foto: TASR/Ján Siman

Na žilinskom klzisku nechýba ani sprievodný program.

Žilina 23. decembra (TASR) – Návštevníci vianočných trhov v Žiline môžu do 2. januára 2014 využiť možnosť bezplatne sa korčuľovať na umelom klzisku na Mariánskom námestí.

„Umelá ľadová plocha s osvetlením, umiestnená pod holým nebom, má zvýšiť kvalitu kultúrno-spoločenského a športového života obyvateľov, ale i návštevníkov Žiliny. Do projektu sa zapojili aj žilinské základné školy a žiaci sa mohli korčuľovať počas vyučovania,“ informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Klzisko v centre Žiliny je podľa neho otvorené každý deň od 10. do 22.00 hodiny a k dispozícii je aj požičovňa korčúľ. „Vianočné trhy sa rokmi stali jednou z najpopulárnejších udalostí mesta. Každoročne ich navštívi veľa Žilinčanov, mnohí návštevníci z okolitých miest a obcí, ba dokonca aj zahraniční turisti. Žilina je po Bratislave jedným z hlavných miest spoločenského života na Slovensku, preto je nevyhnutné, aby mesto občanom a návštevníkom poskytovalo primerané možnosti trávenia voľného času a zábavy,“ povedal hovorca mesta Žilina.

Doplnil, že na klzisku nechýba ani sprievodný program. „Tento rok ponúkol organizačný tím mnohé zaujímavé lákadlá. Za zmienku stojí napríklad exhibícia hokejového klubu MsHK Žilina, spojená s autogramiádou alebo piatkové a sobotňajšie zábavy s DJom,“ dodal Čorba.