Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Na oddelení rádiológie FNsP v Žiline obnovili sociálne zariadenia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jana Holubčíková

Do ich modernizácie investovali približne 2400 eur.

Žilina 19. apríla (TASR) – Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) v Žiline obnovila na oddelení rádiológie sociálne zariadenia v mužskej aj ženskej časti, do ich modernizácie investovala približne 2400 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

"Cieľom je neustále skvalitňovať nielen poskytovanie zdravotnej starostlivosti, ale aj prostredie, v ktorom sa pacienti a naši zamestnanci pohybujú. Sociálne zariadenia na úrovni sú základom, preto ich postupne obnovujeme v celej nemocnici. Vzhľadom na naše finančné možnosti to nie je možné naraz. Preto verím, že návštevníci budú trpezliví aj na iných oddeleniach, ktoré si rekonštrukciu rovnako vyžadujú," podotkol generálny riaditeľ žilinskej fakultnej nemocnice Igor Stalmašek.

Na oddelení rádiológie pripravuje nemocnica podľa jej hovorkyne priestory pre nový digitálny röntgen. "Od 1. mája začnú práce na výmene pôvodného CT prístroja, ktorý nahradí špičkový počítačový tomograf, vysúťažený v centrálnom verejnom obstarávaní ministerstva zdravotníctva. S tým súvisí i aktuálna rekonštrukcia v suteréne urgentného príjmu, kam premiestnia staré CT. Vzhľadom na jeho dobrý stav ho bude nemocnica využívať naďalej ako náhradné a zároveň pre potreby urgentu," uviedla Záteková.

Doplnila, že na prízemí detského pavilónu sa v priestoroch bývalého röntgenu pracuje na obnove ordinácie, v ktorej vznikne nová príjmová ambulancia oddelenia pediatrie. "Za obmedzenia počas rekonštrukcií sa návštevníkom ospravedlňujeme a prosíme ich o trpezlivosť a ohľaduplnosť pri stavebných prácach," dodala hovorkyňa žilinskej fakultnej nemocnice.