Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Tím Žilinskej univerzity skončil ôsmy vo finále manažérskej hry

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na otváracom ceremoniáli si študenti FRI UNIZA Karin Beláková, Patrik Maruňák a Bruno Grinč vyžrebovali žltú semifinálovú skupinu a ich súpermi boli tímy z Grécka, Kazachstanu, Macaa a Estónska.

Žilina 15. júla (TASR) – Študentský tím Fakulty riadenia a informatiky Žilinskej univerzity v Žiline (FRI UNIZA) sa na začiatku júna zúčastnil na svetovom finále manažérskej hry Global Management Challenge v ruskom Jekaterinburgu, na ktorom sa zišli finalisti národných kôl z viac ako 30 krajín sveta. V absolútnom finále skončil na ôsmom mieste. TASR o tom informoval prodekan pre vzdelávanie FRI UNIZA Viliam Lendel.

Doplnil, že ide o najväčšiu manažérsku súťaž na svete zameranú na simuláciu stratégie riadenia podniku. "Jednotlivé tímy, zložené zo študentov univerzít alebo manažérov podnikov, riadia virtuálny podnik a súťažia s ďalšími tímami, respektíve podnikmi na jednotlivých trhoch a vytvárajú tak konkurenčné prostredie. Rozhodujú o základných stratégiách svojho podniku v personálnej, výrobnej, marketingovej a obchodnej oblasti," vysvetlil Lendel.

Na otváracom ceremoniáli si študenti FRI UNIZA Karin Beláková, Patrik Maruňák a Bruno Grinč vyžrebovali žltú semifinálovú skupinu a ich súpermi boli tímy z Grécka, Kazachstanu, Macaa a Estónska. "Semifinále úspešne zvládli. Bol to napínavý boj do posledného rozhodnutia. Postúpili do absolútneho finále spolu s tímami z Číny, Portugalska, Macaa, Ruska, Poľska, Hongkongu a Pobrežia Slonoviny," uviedol prodekan pre vzdelávanie FRI UNIZA.

"Očakávania o veľmi náročnom svetovom finále sa potvrdili. Po každom rozhodnutí sa dynamicky menilo poradie finalistov, až po poslednom rozhodnutí zakotvili študenti FRI UNIZA na ôsmom mieste. Nazbierali cenné skúsenosti a veríme, že budúci rok sa umiestnia ešte vyššie," dodal Lendel.