Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Žilinská univerzita organizuje študentskú vedeckú konferenciu MedIN

Archívna snímka - budova Žilinskej univerzity Foto: TASR Erika Ďurčová

Konferencia je primárne určená pre študentov knižnično-informačných štúdií.

Žilina 10. decembra (TASR) - Katedra mediamatiky a kultúrneho dedičstva Fakulty humanitných vied Žilinskej univerzity v Žiline usporiada v stredu 12. decembra Medzinárodnú študentskú vedeckú konferenciu MedIN, ktorá sa uskutoční od 9. hodiny v aule DATALAN.

Podľa Mariána Grupača z Katedry mediamatiky je konferencia primárne určená pre študentov knižnično-informačných štúdií. "Ale je zacielená aj na širšiu sféru humanitných vied, v spojitosti s využívaním nových médií, digitálnych fenoménov a budovania modernej informačnej a kultúrnej spoločnosti," uviedol Grupač.

Doplnil, že konferencia MedIN je odborným a vedeckým fórom, ktoré v sebe zahŕňa predovšetkým prezentáciu odborných vedomostí a znalostí z oblasti knižnično-informačnej vedy prostredníctvom aktuálnych a autentických študentských výskumov. "Tento rok sa koná druhý ročník a jej vedecký rozmer sa rozšíril aj na prezentáciu odborných príspevkov zahraničných študentov zo Španielska z programu Erasmus + a študentov Katedry mediamatiky a kultúrneho dedičstva v bakalárskom, magisterskom a doktorandskom stupni štúdia," dodal Grupač.

Konferencia sa koná pod záštitou prokrektora pre vedu a výskum Žilinskej univerzity v Žiline Pavla Rafajdusa.