Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Krasokorčuliar Margaglio si na zlato z Bratislavy dobre spomína

Talianski reprezentanti v tanečných pároch Barbara Fusarová-Poliová a Maurizio Margaglio počas vystúpenia v povinných tancoch na ME v krasokorčuľovaní 23. januára 2001 v Bratislave. Foto: TASR - Ivan Majerský

Taliani Barbara Fusarová Poliová a Maurizio Margaglio v boji o bratislavské zlato odsunuli rivalov Marinu Anissinovú a Gwendala Peizerata z Francúzska.

Bratislava 27. januára (TASR) - Pred 15 rokmi získali na krasokorčuliarskych ME v Bratislave zlato v súťaži tanečných párov. Taliani Barbara Fusarová Poliová a Maurizio Margaglio sú dnes v hlavnom meste Slovenska opäť, a hoci už v iných funkciách dobre si na "miesto činu" spomínajú.

"Pamätám si tribúnu v rohu plnú talianskych fanúšikov. Zvyčajne nechodilo na takéto podujatia veľa fanúšikov z Talianska, ale vtedy ich tam bolo veľa. Na konci sme sa im do toho rohu išli a spoznali ich. Bolo to krásne, bolo to naše prvé zlato," povedal pre oficiálny web Medzinárodnej korčuliarskej únie (ISU) Margaglio. Taliani v boji o bratislavské zlato odsunuli rivalov Marinu Anissinovú a Gwendala Peizerata z Francúzska. Ten istý rok vyhrali aj majstrovstvá sveta a o ďalší brali olympijský bronz. Potom ukončili kariéru, no vrátili sa na domácich ZOH 2006 v Turíne šiestym miestom.

Obaja zostali pri krasokorčuľovaní, Fusarová Poliová v Bratislave pôsobí ako trénerka talianskych a rakúskych reprezentantov. Margaglio vedie Fínov a pracuje aj ako špecialista ISU pre tanečné páry.