Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zimné športy

Skaardal sa neobáva o slalom, je nadšený z organizátorov vo Flachau

Na ilustračnej snímke slovenská lyžiarka Petra Vlhová. Foto: TASR/Martin Baumann

Prvé kolo nočného podujatia naplánovali na 18.00, druhé na 20.45 h.

Flachau 8. januára (TASR) - Utorňajší slalom Svetového pohára alpských lyžiarok nebol napoludnie ohrozený počasím. V rakúskom Flachau síce vytrvalo snežilo, no podľa riaditeľa ženských súťaží SP Atleho Skaardala bola trať vo vynikajúcom stave. Prvé kolo nočného podujatia naplánovali na 18.00, druhé na 20.45 h.

V pondelok večer očistili zjazdovku Hermanna Maiera od metra nového snehu. Predpoveď počasia sa naplnila a v dejisku snežilo aj v utorok, ani to by však nemalo znemožniť štart, na ktorý sa s číslom 2 chystala slovenská reprezentantka Petra Vlhová. "Vyzerá to veľmi dobre, som nadšený z práce organizátorov, ako dokázali pripraviť veľmi dobrý povrch a kvalitný podklad. Nemal by byť žiadny problém s pretekmi. Očakávame nejaký vietor, ale v tejto chvíli si nemyslím, že by to malo znamenať problém pre preteky. Samozrejme, s vetrom je to vždy trocha nepríjemné, no teraz je situácia veľmi dobrá. Nevidím prekážky," povedal Skaardal pre TASR.

Väčšina slalomovej trate je po oboch bokoch chránená stromami, čo eliminuje hrozbu vetra. Vlani vo Flachau v deň pretekov pršalo, organizátori si poradili aj s touto situáciou. "V uplynulom čase nemali šťastie na počasie, ale normálne je to stabilná oblasť," dodal dvojnásobný majster sveta, ktorý šéfuje súťažiam žien SP od roku 2005.

Vyslaný redaktor TASR ak