Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zimné športy

Slovenská pošta pripravila k ME v krasokorčuľovaní špeciálnu známku

Na snímke zväčšenina poštovej známky vydanej pri príležitosti konania majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní 2016. V Bratislave 12. januára 2016. Foto: TASR - Michal Svítok

Autorkou známky je Marianna Žálec Varcholová a sú na nej zachytení slovenskí reprezentanti Lukáš Csölley a Federica Testová v tanečnej póze na ľade.

Bratislava 12. januára (TASR) - Majstrovstvá Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave majú aj svoju oficiálnu známku. V utorok ju prezentovali zástupcovia Slovenskej pošty. Zo špeciálnej emisie pôjde do predaja 200-tisíc kusov v nominálnej hodnote 90 centov. Autorkou známky je Marianna Žálec Varcholová a sú na nej zachytení slovenskí reprezentanti Lukáš Csölley a Federica Testová v tanečnej póze na ľade.

"Slovenská pošta už tradične vydáva známky k významným športovým a kultúrnym podujatiam a aj touto cestou sa snaží prispieť k ich propagácii nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí," povedal vedúci odboru POFIS Slovenskej pošty Martin Vančo. Známka k ISU ME 2016 je už treťou s krasokorčuliarskou tématikou v histórii Slovenskej pošty. "Vydali sme známku aj k predchádzajúcim ME v Bratislave v roku 2001 a predtým v roku 1997 vyšla známka s jedným z najvýznamnejších slovenských krasokorčuliarov Ondrejom Nepelom."

Oficiálnu známku k ME začnú predávať v deň otvorenia šampionátu 27. januára v pobočkovej sieti Slovenskej pošty. "Má charakter príležitostnej poštovej známky a jej náklad je definitívny, takže sa už ďalšie kusy nebudú dotláčať," pripomenul Vančo. "V tomto roku vydáme aj ďalšie známky so športovou tématikou, do pozornosti by som dal tú k olympijským a paralympijským hrám v Riu de Janeiro. K obom vydáme samostatné poštové známky, rovnako pripravujeme aj známku Petra Sagana pri príležitosti jeho zisku titulu majstra sveta v cestnej cyklistike."

Európsky šampionát v kraskorčuľovaní sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave uskutoční od 27. do 31. januára, do hlavného mesta SR zavíta celkovo 164 účastníkov z 33 krajín. Záštitu nad ME prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ktorý ho osobne otvorí.