Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

Lyžiar Schwarz je na čele slalomu Svetového pohára

Rakúsky slalomár Marco Schwarz. Foto: TASR/AP

Slovenský reprezentant Adam Žampa po dojazde prvých 40 pretekárov figuroval na pohodlnej postupovej 19. priečke s mankom 1,50 sekundy na lídra.

Adelboden 13. januára (TASR) - Rakúsky lyžiar Marco Schwarz sa usadil na čele po 1. kole nedeľňajšieho slalomu Svetového pohára vo švajčiarskom stredisku Adelboden. V hustom snežení zdolal o 0,34 sekundy Nóra Henrika Kristoffersena, tretí bol jeho krajan Marcel Hirscher (+0,39).

Slovenský reprezentant Adam Žampa postúpil prvýkrát v tejto sezóne do 2. kola slalomu. S mankom 1,50 sekundy ho klasifikovali na 19. priečke. Žampa sa nezľakol náročných podmienok, za sneženia a zlej viditeľnosti sa s 32-kou na kombinéze pustil do bránok neohrozene. Na treťom medzičase dokonca atakoval prvú desiatku a potom v kritériovom zlome do cieľového spádu zvolil umnú taktiku v kombinácii s tlakom na tyčky, v jednej z najširších bránok takmer ležal na boku. V záverečných metroch mu dva oblúky nevyšli, aj tak si však do druhého kola vypracoval výbornú pozíciu.

Druhý Slovák Matej Falat so štartovým číslom 59 sa do 2. kola neprebojoval, so stratou 3,16 sekundy skončil na 49. mieste.