Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zimné športy

Halák je na waiver listine. Daňo bude mimo asi niekoľko týždňov

Na snímke vľavo slovenský brankár Islanders Jaroslav Halák sa drží za hlavu, vpravo hráči Minnesoty oslavujú gól v zápase hokejovej NHL Minnesota - New York Islanders (6:4) v noci na 30. decembra 2016. Foto: TASR/AP

Daňo v noci na piatok nedohral domáci duel proti svojmu bývalému klubu Columbus Blue Jackets.

New York 30. decembra (TASR) - Klub NHL New York Islanders zaradil slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka na waiver listinu nechránených hráčov. V priebehu 24 hodín tak po ňom môže siahnuť ktorýkoľvek klub zámorskej profiligy. Ak sa tak nestane, Halák pôjde do farmárskeho tímu v nižšej AHL Bridgeport Sound Tigers.



Islanders o zaradeni Haláka na waiver listinu informovali v piatok prostredníctvom oficiálneho účtu na Twitteri. O výmene 31-ročného brankára špekulovali zámorské médiá už v októbri, keď jeho hráčsky agent Allan Walsh kritizoval systém s tromi brankármi a obul sa aj do tréningového procesu Islanders. Momentálne o miesto tímovej jednotky bojovali okrem Haláka aj Thomas Greiss a Jean-Francois Berube.




Halák v tejto sezóne nastúpil na 21 duelov, v ktorých mal priemer 3,23 inkasovaného gólu na zápas a percentuálnu úspešnosť zákrokov 90,4. V noci na piatok mu nevyšiel duel na ľade rozbehnutej Minnesoty, kde Islanders prehrali 4:6. Slovenský brankár inkasoval štyri góly z 24 striel a v 36. minúte ho vystriedal Berube. "Jaro nebol vo svojej koži. Dostal lacné góly a museli sme doťahovať náskok súpera," kritizoval ho po zápase kouč Jack Capuano. "Úprimne, potrebujeme od Jara lepšie výkony, so štyrmi gólmi z 24 striel to nepôjde..."

Naposledy Halák pôsobil v nižšej zámorskej AHL v sezóne 2006/2007. S Islanders má zmluvu na 4,5 milióna dolárov ročne až do roku 2018. Predtým obliekal v NHL dresy Montrealu Canadiens, St. Louis Blues a Washingtonu Capitals. Do New Yorku prišiel v máji 2014.

Daňo mimo niekoľko týždňov

Slovenský hokejista Marko Daňo bude tímu NHL Winnipeg Jets chýbať pravdepodobne niekoľko týždňov. Klub ho v piatok zaradil pre problémy v dolnej časti tela na listinu zranených hráčov a z farmy v Manitobe na jeho miesto povolal útočníka Andrewa Coppa.

Daňo v noci na piatok nedohral domáci duel proti svojmu bývalému klubu Columbus Blue Jackets (3:5). Z hry odstúpil už v druhej tretine po tom, čo si zranil ľavú nohu pri náraze na zadný mantinel. Tréner Paul Maurice po zápase povedal, že môže ísť o vážnejšie zranenie. "Môže sa stať, že nám bude chýbať aj niekoľko týždňov. Uvidíme, ako dopadnú testy," povedal zámorským médiám. V 28 dueloch v tejto sezóne nazbieral Daňo 10 bodov (3+7).