Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zimné športy

St. Louis zdolalo vo Winter Classic Chicago, zahviezdil Tarasenko

Slovenský hráč Chicaga Richard Pánik (vpravo) a hráč Blues Vladimir Tarasenko (vľavo) v súboji o puk v tradičnom zápase zámorskej NHL Winter Classic St. Louis Blues - Chicago Blackhawks v St. Louis 2. januára 2017. Foto: TASR/AP

V drese hostí odohral slovenský útočník Richard Pánik viac ako desať minút a pripísal si jednu strelu a mínusový bod. Jeho krajan Marián Hossa chýbal v zostave Chicaga pre zranenie.

St. Louis 2. januára (TASR) - Hokejisti St. Louis Blues vyhrali v pondelňajšom dueli Winter Classic 2017 v zámorskej NHL nad Chicagom Blackhawks 4:1. Dvoma gólmi sa v domácom drese prezentoval ruský útočník Vladimir Tarasenko.

Pod holým nebom na zaplnenom bejzbalovom Busch Stadium v St. Louis pred 46.556 divákmi poslal hostí do vedenia už po 62 sekundách hry český obranca Michal Kempný a dosiahol tak druhý najrýchlejší gól v zimných klasikách profiligy. V druhej tretine ale vyrovnal Patrik Berglund a o triumfe St. Louis rozhodol dvoma gólmi v priebehu necelých dvoch minút tretej tretiny Tarasenko. Do prázdnej bránky ešte pridal štvrtý zásah Alexander Steen.

V drese hostí odohral slovenský útočník Richard Pánik 10:22 min a pripísal si jednu strelu a mínusový bod. Jeho krajan Marián Hossa chýbal v zostave Chicaga pre zranenie.


NHL - Winter Classic 2017

ST. LOUIS BLUES – CHICAGO BLACKHAWKS 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Góly:
28. Berglund (Bouwmeester, Steen), 53. Tarasenko (Fabbri), 54. Tarasenko (Fabbri, Lehterä), 59. Steen – 2. Kempný (Panarin, Keith). Brankári: Allen - Crawford, strely na bránku: 35:23, 46.556 divákov

Slovák v akcii:

Richard Pánik (Chicago) 10:22 0 0 0 -1 1 0
/legenda: za menom nasleduje počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/
.

Na snímke Busch Stadium pred tradičným zápasom zámorskej NHL Winter Classic St. Louis Blues - Chicago Blackhawks v St. Louis 2. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Na snímke predavač ponúka program pred tradičným zápasom zámorskej NHL Winter Classic St. Louis Blues - Chicago Blackhawks v Busch Stadium St. Louis 2. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Brankár Chicaga Corey Crawford sa pozerá na puk za bránkovu čiarou po dorážke hráča Blues Patrika Berglunda (druhý sprava) v tradičnom zápase zámorskej NHL Winter Classic St. Louis Blues - Chicago Blackhawks v St. Louis 2. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Hráč Chicaga Brian Campbel (dole) a hráč Blues Paul Šťastný v súboji o puk v tradičnom zápase zámorskej NHL Winter Classic St. Louis Blues - Chicago Blackhawks v St. Louis 2. januára 2017.
Foto: TASR/AP


Hráč Chicaga Dennis Rasmusen (vľavo) a hráč Blues Kevin Shattenkirk v súboji o puk v tradičnom zápase zámorskej NHL Winter Classic St. Louis Blues - Chicago Blackhawks v St. Louis 2. januára 2017.
Foto: TASR/AP