Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

V Španielsku naďalej pátrajú po Ochoaovej, do hľadania zapojili drony

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prvá španielska medailistka zo zimných olympijských hier je nezvestná od 23. augusta. Vtedy ju naposledy videli, keď nakupovala v supermarkete.

Madrid 3. septembra (TASR) - V Španielsku pokračuje pátranie po nezvestnej Blance Fernandezovej Ochoaovej. Desať dní po zmiznutí niekdajšej alpskej lyžiarky zapojili do hľadania aj drony a stovky záchranárov, medzi nimi policajtov so stopovacími psami, príslušníkov civilnej gardy a dobrovoľníkov. Spoločne prehľadávajú turistickú oblasť v pohorí neďaleko Madridu, zatiaľ bezvýsledne.

Prvá španielska medailistka zo zimných olympijských hier je nezvestná od 23. augusta. Vtedy ju naposledy videli, keď nakupovala v supermarkete. Rodine mala predtým povedať, že pôjde na päťdňovú túru. Ochoaová vyrazila bez svojho mobilného telefónu, od zmiznutia nepoužila ani platobnú kartu. Keď sa po dlhšom čase nehlásila, rodina zalarmovala políciu. V nedeľu sa našlo jej auto na parkovisku v blízkosti Cercedille v Sierra de Guadarrama, kde sa nachádza mnoho trekingových ciest. Podľa rodiny Ochoaová obľúbený turistický región dobre poznala.

Päťdesiatšesťročná bývalá zjazdárka vybojovala bronzovú medailu v slalome na ZOH 1992 v Albertville. Celkovo sa zúčastnila na štyroch ZOH a šiestich majstrovstvách sveta. V celkovom hodnotení Svetového pohára dvakrát skončila tretia v slalome a raz v super-G. Jej brat Francisco Fernandez Ochoa bol prvý Španiel, ktorý zvíťazil na ZOH. V roku 1972 v Sappore uspel v slalome.