Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

Velez-Zuzulová Repkovi: Zrušili ste vedenie, ktoré si nesmierne vážim

Na snímke slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová Foto: TASR/Pavel Neubauer

Situácia na Úseku alpských disciplín Slovenskej lyžiarskej asociácie neostala bez reakcie aj našej najúspešnejšej lyžiarky.

Bratislava 29. februára (Teraz.sk/TASR) - Pár dní pred pretekmi Svetového pohára v Jasnej pribudol organizátorom a vedeniu Úseku alpských disciplín (ÚAD) nečakaný problém. Prezident Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) František Repka doručil predsedníctvu ÚAD informáciu, podľa ktorej je jediné legitímne zloženie ÚAD v zložení Maríno Mersich, Ján Garaj a Patrik Dluhoš. To je v rozpore so závermi mimoriadnej členskej schôdze z apríla minulého roku. "Legislatívne a procesné chyby pri zvolení nového predsedníctva ÚAD v roku 2015 si vynútili elektronické hlasovanie Predsedníctva Slovenskej lyžiarskej asociácie, ktoré vo funkciách potvrdilo pôvodné vedenie zvolené na poslednej nespochybnenej členskej schôdzi Úseku alpských disciplín," tvrdí Repka.

Na tieto vyhlásenia reagovala prostredníctvom sociálnej siete naša najúspešnejšia lyžiarka, Veronika Velez-Zuzulová. "Zrušili ste nám naše vedenie, ktoré si nesmierne vážim, lebo moje športové výsledky v tejto sezóne boli aj ich výsledkami," odkázala prezidentovi SLA Repkovi.

Dakujem Vam pan prezident SLA, bezci, skokani, zdruzenari, snoubordisti, akrobaticki lyziari, ze ste nam pripravili...

Posted by Veronika Velez-Zuzulova on Saturday, February 27, 2016


Nad informáciou od prezidenta SLA Františka Repku o legitímnom zložení predsedníctva ÚAD krútia hlavou aj otcovia úspešných slovenských lyžiarok Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej. "Ľudia v súčasnom vedení ÚAD majú moju plnú dôveru. Veci sa vďaka nim hýbu správnym smerom a sme za to radi. Pýtal som sa pána prezidenta, či je to za odmenu za dosiahnuté výsledky. Nasledovalo ticho. Spravili nám to sedem dní pred SP. Určite sa to dalo spraviť po sezóne. Nie je to fér. Organizátori, ani dievčatá si to nezaslúžili. Dúfam, že sa to vyrieši zdravým rozumom," povedal pre TASR Igor Vlha.



K sobotňajšej tlačovej konferencii sa pre TASR vyjadril aj šéf SLA František Repka: "Predovšetkým ma veľmi mrzí, že k tejto situácii došlo tesne pred konaním najväčšieho lyžiarskeho podujatia na Slovensku. Ako prezident lyžiarskej asociácie, ktorá združuje sedem úsekov, musím rešpektovať výsledky hlasovania, v ktorom členovia Predsedníctva SLA na základe šetrenia a odporučenia Kontrolno-revíznej komisie SLA rozhodli o postupe v súvislosti s pochybnosťami o právoplatnosti uznesení Mimoriadnej členskej schôdze Úseku alpských disciplín, ktorá sa konala 18.4.2015. Legislatívne a procesné chyby pri zvolení nového predsedníctva ÚAD v roku 2015 si vynútili elektronické hlasovanie Predsedníctva Slovenskej lyžiarskej asociácie, ktoré vo funkciách potvrdilo pôvodné vedenie zvolené na poslednej nespochybnenej členskej schôdzi Úseku alpských disciplín. Predsedníctvo SLA bolo zaviazané v tejto veci rozhodnúť do termínu určenom Kontrolno-revíznou komisiou. Jedinou úlohou potvrdeného predsedníctva ÚAD je legitímnym spôsobom zvolať Mimoriadnu členskú schôdzu úseku v termíne najneskôr do 30.5.2016 s voľbou predsedníctva ÚAD, na ktorej členovia úseku buď potvrdia členov predsedníctva, ktorí doteraz vykonávali funkcie, alebo zvolia iných členov. To je však právomoc výhradne členov úseku. Z dôvodu časovej tiesne bol tento postup teraz nevyhnutný, inak by bola ohrozená legitímnosť veľkej júnovej konferencie, kde sa majú schvaľovať nové stanovy konsolidované s novým zákonom o športe a zároveň by bolo ohrozené čerpanie štátnych dotácií pre všetky úseky SLA."