Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2018

OLYMPIJSKÁ PREMIÉRA: Medlová získala miestenku do Pjongčangu

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová. Foto: TASR/AP

V Pjongčangu sa 24-ročná Liptáčka predstaví v oboch freestyleových disciplínach - slopestyle a Big Air.

Snowmass 12. januára (TASR) - Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová nenastúpila na piatkové finále slopestyle na pretekoch Svetového pohára v americkom stredisku Snowmass. Už účasťou vo finálovej osmičke si však podľa predsedu Úseku snoubordingu Slovenskej lyžiarskej asociácie (ÚS SLA) Mareka Hliničana definitívne vybojovala miestenku na ZOH 2018.

V Pjongčangu sa 24-ročná Liptáčka predstaví v oboch freestyleových disciplínach - slopestyle a Big Air. "Na tréningu Klaudia spadla a preto sa z preventívnych dôvodov rozhodla vo finále neštartovať, ale nejde o nič vážne. Na základe postavenia v redukovanom poradí pretekárok si už s definitívnou platnosťou zaistila účasť na olympiáde v oboch disciplínach. Veľmi sa tomu tešíme, žiaľ, viac miesteniek sa nám nepodarilo získať. V hre bol mladý Samuel Jaroš, ktorý sa však zranil a prišiel o možnosť zabojovať o štart pod piatimi kruhmi," povedal pre TASR Hliničan.

Zverenku trénera Mateja Matysa čaká olympijská premiéra. O účasť na ZOH bojovala aj pred štyrmi rokmi, do Soči sa však napokon nekvalifikovala.

Generálkou pred ZOH budú pre Medlovú prestížne pozvánkové preteky X Games, ktoré sa konajú v coloradskom Aspene na konci januára.