Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2018

OLYMPIÁDA: Kanada zabojuje o tretie zlato v rade. Bez hráčov NHL

Kanadskí hokejisti Foto: FOTO TASR/AP

Kanadské národné mužstvo sa predstaví na olympiáde bez hráčov NHL prvýkrát od roku 1994.

Calgary 11. januára (TASR) - Vedenie kanadskej hokejovej reprezentácie zverejnilo nomináciu mužského tímu na zimné olympijské hry v Pjongčangu 2018.

Reprezentanti z krajiny "javorových listov" sa pokúsia v získať tretiu zlatú olympijskú medailu v rade prevažne s hráčmi pôsobiacimi v Európe. Najznámejšími menami vo výbere sú Gilbert Brule, Mason Raymond, Derek Roy, Wojtek Wolski a brankár Ben Scrivens, niekdajší hráči zámorskej NHL. Informovala o tom agentúra AP.

Kanadské národné mužstvo sa predstaví na olympiáde bez hráčov NHL prvýkrát od roku 1994.

Generálny manažér Sean Burke verí kanadskej reprezentácii pod vedením trénera Willieho Desjardinsa aj bez zámorských hviezd: "Títo chlapci to dokážu. Videli sme ich hrať na viacerých turnajoch a každý jeden z nich reprezentoval Kanadu tak, ako sa to má robiť. Všetci si nomináciu zaslúžili."

nominácia Kanady na ZOH 2018:

brankári: Justin Peters (Kolín Haie), Kevin Poulin (Medveščak Záhreb), Ben Scrive (Salavat Julajev Ufa)

obrancovia: Stefan Elliott (HV 71), Chay Genoway (Lada Togliatti), Cody Goloubef (Stockton), Marc-Andre Gragnani (Dinamo Minsk), Chris Lee (Metallurg Magnitigorsk), Maxim Noreau (SC Bern), Mat Robinson (CSKA Moskva), Karl Stollery (Dinamo Riga (KHL)

útočníci: René Bourque (Djurgardens IF), Gilbert Brulé (Červená hviezda Kchun-lun), Andrew Ebbett (SC Bern), Quinton Howden (Dinamo Minsk), Chris Kelly (Belleville), Rob Klinkhammer (Ak Bars Kazaň), Brandon Kozun (Lokomotiv Jaroslavľ), Maxim Lapierre (HC Lugano), Eric O’Dell (HK Soči), Mason Raymond (SC Bern), Derek Roy (Linköping HC), Christian Thomas (Wilkes-Barre/Scranton), Linden Vey (Barys Astana), Wojtek Wolski (červená hviezda Kchun-lun)


Vo výbere USA aj brankári Leggio a Maxwell


Vedenie hokejovej reprezentácie USA na ZOH 2018 v Pjongčangu doplnilo do kádra dvoch brankárov, sú nimi David Leggio a Brandon Maxwell. Pridali sa tak ku Ryanovi Zapolskému z Jokeritu Helsinki, informovala agentúra AP.

Keďže v Pjongčangu sa po prvý raz od roku 1994 nepredstavia hokejisti zo zámorskej profiligy, Američania vsadili najmä na hráčov pôsobiacich v Európe a v univerzitných súťažiach. Tridsaťtriročný Leggio chytá v nemeckej DEL v tíme EHC Mníchov. Dvadsaťšesťročný Maxwell pôsobil posledné tri sezóny v Čechách, naposledy obliekal dres BK Mladá Boleslav.