Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2018

UŠLO JEJ STRIEBRO: Rakúšanka Stadloberová si pomýlila trasu

Rakúšanka Tereza Stadloberová (vpravo), archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa rakúskeho športového riaditeľa pre beh na lyžiach a biatlon Markusa Gandlera prestala Stadloberová len na chvíľu sledovať trať a stratila orientáciu.

Pjongčang 25. februára (TASR) - Rakúska bežkyňa na lyžiach Tereza Stadloberová prišla v záverečnej súťaži ZOH v Pjongčangu vlastnou chybou o možnosť získať medailu. V behu klasickou technikou na 30 km si desať kilometrov pred cieľom pomýlila trasu a zišla z trate z priebežnej druhej pozície.

"Skutočne neviem, čo sa stalo. Pomýlila som si smer, dokonca dvakrát. Vôbec neviem, prečo som sa vybrala nesprávnym smerom. Som nahnevaná, pretože sa to pre mňa dobre vyvíjalo. Pred týmto momentom som si hovorila, že zabojujem o medailu," povedala podľa agentúry AP Stadloberová.

Podľa rakúskeho športového riaditeľa pre beh na lyžiach a biatlon Markusa Gandlera prestala Stadloberová len na chvíľu sledovať trať a stratila orientáciu. "Je to neuveriteľné. Po zjazde tam boli dve cestičky, vpravo a vľavo. Jedna smerovala na štadión k cieľu, druhou sa pokračovalo ďalej v pretekoch. Žiaľ, vybrala si tú nesprávnu," uviedol Gandler.

Stadloberová obsadila napokon 9. miesto so stratou 4:14,1 min. na nórsku víťazku Marit Björgenovú.