Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia ZOH 2018

Danku Bartekovú zvolili za podpredsedníčku Komisie športovcov MOV

Na snímke Danka Barteková. Foto: TASR/Michal Svítok

Za predsedníčku zvolili bývalú plavkyňu zo Zimbabwe Kirsty Coventryovú.

Pjončang 5. februára (TASR) - Slovenská strelkyňa Danka Barteková sa stala podpredsedníčkou Komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Za predsedníčku zvolili bývalú plavkyňu zo Zimbabwe Kirsty Coventryovú.

Barteková sa o post podpredsedníčky uchádzala po odstúpení Tonyho Estangueta. Ten zostal členom komisie do roku 2020, ale chce sa prioritne venovať prípravám na OH v Paríži, ktoré sa vo francúzskej metropole budú konať v roku 2024. "Hlasovanie dopadlo úspešne, som poctená týmto rozhodnutím a som vďačná za dôveru. Je to pre mňa veľký záväzok. Záujmy športovcov sa budem snažiť hájiť ešte viac, ako doteraz," povedala Barteková pre TASR.

Coventryovú v pondelok zvolili do funkcie jednohlasne. Na poste predsedníčky nahradila Angelu Ruggierovú. Tridsaťštyriročná sedemnásobná olympijská medailistka Coventryová je po Ruggierovej a Claudii Bokelovej tretia žena na čele komisie. "Musíme zabezpečiť, aby sme sa naďalej zlepšovali a boli aktívni pri našej komunikácii. To nám pomôže vybudovať silnejšiu globálnu športovú komunitu," povedala Coventryová po zvolení pre portál olympic.org.