Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia ZOH 2018

ZOH2018: Vlhová a Velez-Zuzulová prileteli do dejiska olympiády

Na snímke slovenské lyžiarky, zľava Veronika Velez - Zuzulová a Petra Vlhová pred odletom na ZOH 2018 v juhokórejskom Pjongčangu na letisku Viedeň - Schwechat v sobotu 3. februára 2018. Foto: TASR/Marko Erd

Po biatlonistke Anastasii Kuzminovej a snoubordistke Klaudii Medlovej prileteli aj slalomárske esá Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová.

Pjongčang 4. februára (TASR) – Všetky hlavné tromfy slovenskej olympijskej výpravy v individuálnych športoch sú už v dejisku ZOH 2018. Po biatlonistke Anastasii Kuzminovej a snoubordistke Klaudii Medlovej prileteli aj slalomárske esá Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová.

Spoločne s celým Vlhovej tímom na čele s trénerom Liviom Magonim, hlavným tlačovým atašé slovenskej výpravy Ľubomírom Součkom leteli Vlhová a Velez-Zuzulová zo Schwechatu cez katarskú Dauhu a na soulskom letisku Inčchon pristáli krátko po piatej popoludní. "Obe prišli na letisko sólovo. Vlhovej tím v značnom predstihu 'odčekoval' obrovské množstvo batožiny (sedem kufrov, šesť veľkých tašiek, jedenásť vakov s lyžami, tri servisné bedničky a ďalšie ťažké batohy s lyžiarkami). Tím Velez-Zuzulovej na čele s jej otcom a trénerom Timotejom Zuzulom sa na rovnakú cestu tiež s poriadne veľkou výbavou vydával o deň neskôr," informuje internetová stránka olympic.sk.

Obe časti letu boli pokojné a športovkyne si vďaka pobytu v business class mohli pospať. Mali tak možnosť si oddýchnuť pred náročnými tréningovými dňami, v ktorých sa navyše budú musieť vyrovnávať s osemhodinovým časovým posunom.

"Pred pristávaním v Soule bolo krásne slnečné počasie, ale po vyjdení pred letiskovú halu Slováci prvý raz okúsili poriadnu juhokórejskú zimu. Zatiaľčo počas dňa bolo vďaka slnku cez víkend v Kórei vcelku príjemne, po zotmení sa prudko ochladzuje," opisuje prvé dojmy portál olympic.sk.

Veľká väčšina slovenských "horských" športovcov je už v Pjongčangu. Z "horskej" dvadsaťosmičky slovenských olympionikov sa čaká už len na príchody zjazdárov Žampovcov, Falata, Kantorovej a Moravčíkovej, bežca na lyžiach Šuleka a sánkarky Šimoňákovej. Väčšia časť tímu hokejistov pricestuje 7. februára spoločne s krasokorčuliarskym tanečným párom Myslivečková – Csőlley, zvyšok hokejového tímu o deň neskôr a ako posledná z 56 reprezentantov SR príde do dejiska ZOH z USA krasokorčuliarka Rajičová.