Ekonomika

Google rozšíri podporu mobilov v bezdrôtovej konektivite Android Auto

TASR, 25. augusta 2020 16:57

Portál zároveň zdôrazňuje, že okrem splnených podmienok v rámci hardvéru telefónu je pre fungovanie bezdrôtového režimu Android Auto potrebná i podpora zo strany výrobcu auta v jeho infotainmente.

Ilustračná snímka. Foto: TASR
Bratislava 25. augusta (TASR) – Spoločnosť Google plánuje výrazne zvýšiť počet podporovaných telefónov, ktoré bude možné v rámci platformy Android Auto bezdrôtovo prepojiť s informačným systémom vozidla. Informuje o tom na svojej oficiálnej internetovej stránke s tým, že zmena by mala prísť s príchodom najbližšej novej verzie operačného systému Android.

Podľa Google bude po novom možné s autom bezdrôtovo prepojiť všetky smartfóny, ktoré dostanú novú verziu operačného systému Android 11 a majú možnosť pripojenia v 5 GHz wi-fi pásme. „V Európskej únii musia smartfóny spĺňať aj dodatočné regulačné požiadavky, aby sa mohla v aute využívať 5 GHz sieť,“ upozorňuje spoločnosť.

Ako informuje portál Engadget.com, Google umožnil bezdrôtové prepojenie telefónu a vozidla v rámci Android Auto ešte v roku 2018. Podpora je však doteraz obmedzená iba na jeho vlastné smartfóny Pixel, Nexus a niektoré modely Samsungu.

Portál zároveň zdôrazňuje, že okrem splnených podmienok v rámci hardvéru telefónu je pre fungovanie bezdrôtového režimu Android Auto potrebná i podpora zo strany výrobcu auta v jeho infotainmente.

Okrem rozšírenej podpory bezdrôtového pripojenia plánuje Google pridať do platformy aj viac podporovaných aplikácií. Doteraz bolo napríklad možné cez ňu zobrazovať na informačnom paneli vozidla z mobilných navigačných aplikácií iba Mapy a Waze od Googlu, do konca roka by ale mala pribudnúť i navigácia Sygic od slovenského výrobcu.






Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

včera 19:24

Autosalón v Ženeve pre klesajúci záujem po viac ako sto rokoch končí
Po štvorročnej prestávke spôsobenej pandémiou ochorenia COVID-19 sa organizátor tento rok pokúsili o nový začiatok.

sk
včera 19:07

Čilská štátna spoločnosť Codelco vstupuje do ťažby lítia
Podľa aktuálnych odhadov by sa globálny dopyt po lítiu mohol počas nasledujúcich 35 rokov zvýšiť až päťnásobne.

sk
včera 19:03

Aerolínie v Španielsku dostali za zlé praktiky pokutu 150 miliónov eur
Ministerstvo uložilo dopravcom pokuty za porušenie práv zákazníkov pri účtovaní poplatkov za väčšiu príručnú batožinu, výber sedadla alebo vytlačenie palubného lístka.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac