Ekonomika

Google rozšíri podporu mobilov v bezdrôtovej konektivite Android Auto

TASR, 25. augusta 2020 16:57

Portál zároveň zdôrazňuje, že okrem splnených podmienok v rámci hardvéru telefónu je pre fungovanie bezdrôtového režimu Android Auto potrebná i podpora zo strany výrobcu auta v jeho infotainmente.

Ilustračná snímka. Foto: TASR
Bratislava 25. augusta (TASR) – Spoločnosť Google plánuje výrazne zvýšiť počet podporovaných telefónov, ktoré bude možné v rámci platformy Android Auto bezdrôtovo prepojiť s informačným systémom vozidla. Informuje o tom na svojej oficiálnej internetovej stránke s tým, že zmena by mala prísť s príchodom najbližšej novej verzie operačného systému Android.

Podľa Google bude po novom možné s autom bezdrôtovo prepojiť všetky smartfóny, ktoré dostanú novú verziu operačného systému Android 11 a majú možnosť pripojenia v 5 GHz wi-fi pásme. „V Európskej únii musia smartfóny spĺňať aj dodatočné regulačné požiadavky, aby sa mohla v aute využívať 5 GHz sieť,“ upozorňuje spoločnosť.

Ako informuje portál Engadget.com, Google umožnil bezdrôtové prepojenie telefónu a vozidla v rámci Android Auto ešte v roku 2018. Podpora je však doteraz obmedzená iba na jeho vlastné smartfóny Pixel, Nexus a niektoré modely Samsungu.

Portál zároveň zdôrazňuje, že okrem splnených podmienok v rámci hardvéru telefónu je pre fungovanie bezdrôtového režimu Android Auto potrebná i podpora zo strany výrobcu auta v jeho infotainmente.

Okrem rozšírenej podpory bezdrôtového pripojenia plánuje Google pridať do platformy aj viac podporovaných aplikácií. Doteraz bolo napríklad možné cez ňu zobrazovať na informačnom paneli vozidla z mobilných navigačných aplikácií iba Mapy a Waze od Googlu, do konca roka by ale mala pribudnúť i navigácia Sygic od slovenského výrobcu.






Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 18:57

Brainardová: Čínska politika môže ohroziť investície v USA
Biden začiatkom tohto týždňa oznámil prudké zvýšenie dovozných ciel na celý rad čínskych dovozov vrátane batérií do elektrických vozidiel (EV), počítačových čipov a zdravotníckych výrobkov.

sk
dnes 17:57

Priemyselná produkcia v USA v apríli stagnovala
Produkciu brzdil najmä výrazný pokles výroby motorových vozidiel, elektrických zariadení a prístrojov. Produkcia v ťažobnom priemysle sa znížila o 0,6 %.

sk
dnes 17:54

Ministerstvá a Eximbanka budú spolupracovať pri podpore exportu
Po oficiálnej časti valného zhromaždenia sa k zástupcom členských firiem RSE pripojili predstavitelia MZVEZ, MH a Eximbanky.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac